Introductiecursus
vr. 14 sept - 16 nov

Centrale training,
28 okt. Utrecht
(wintertijd!)

Weekend Stage
Terry Ezra
,

24 en 25 november,
Rotterdam


Lesthema's 2012

"Leden aan het woord"Gewijzigd: 24 oktober 2012

gebruiksvoorwaarden


 
 Welkom bij Jiki Shin Kan Utrecht

Aikido biedt vrouwen en mannen de mogelijkheid tot lichamelijke en geestelijke ontwikkeling in het omgaan met conflicten. Je leert kalm en ontspannen op een aanval te reageren. Je leert lichamelijk en geestelijk in balans te blijven en open te staan voor wat er op je afkomt, zonder te blokkeren of angstig te worden. Hiervoor heb je geen spierkracht nodig, maar wel de ontwikkeling van innerlijke kracht en moed om iemand die jou wil aanvallen tegemoet te treden. Aikido betekent zoveel als "de weg van de harmonie". Het is gericht op het stoppen of neutraliseren van agressie.

De grondlegger van het aikido, Morihei Ueshiba (1883-1969), zag door de vele oorlogen gedurende zijn leven dat geweld alleen maar meer geweld oproept. Hij heeft de technieken van de oude Japanse krijgskunsten ontwikkeld ten gunste van de vrede. In principe is aikido ongewapend maar de technieken en bewegingen zijn zeer nauw verwant aan die van een zwaardvechter. De aikidoka werkt in de trainingen soms met een houten zwaard of stok om de juiste bewegingen aan te leren.

De Aikido stichting Utrecht "Jiki Shin Kan" (Japans voor "Oprecht Hart") biedt 3 mogelijkheden per week om het aikido te beoefenen, je hoeft dus niet op een vaste avond of middag te trainen. De tijden staan genoemd op de lessen pagina. Aikido is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling; er is geen sprake van georganiseerde competitie en er zijn geen wedstrijden. Onze lessen staan open voor iedereen, jong en oud, mannen en vrouwen, beginners en gevorderden. Ook mensen met een handicap kunnen in principe deelnemen (na overleg met de hoofddocent).Wij trainen samen in een ontspannen sfeer waarbij plezier in het bewegen en respect voor elkaar voorop staan. Er wordt doorgaans serieus gewerkt maar gelukkig ook vaak gelachen.